Tehnologija

Infracrvena energija

Toplinska i infacrvena  energija je svjetlo koje je nevidljivo, jer su valovi predugi ljudskom oku, a čine dio elektromagnetskog spektra koje osjećamo kao toplinu. Suprotno vidljiva svjetla, a s temperaturom iznad nule zrači toplinu u infracrvenom svjetlu. To je naš izvor topline.


Toplinsko zračenje

Infracrveno ili toplinsko zračenje funkcionira kao prirodno: kao što svakodnevno zrači toplina od sunca do zidova kuće. Zidovi upijaju/akumuliraju toplinu koju postupno i sporo otpuštaju. U večernjim satima kada temperatura padne još uvijek možete osjetiti toplinu koja zrači iz zidova. Na primjer masaža na toplom kamenu radi na istom principu.


100% prinos

Važna značajka infracrvenog zagrijavanja je da ima 100% prinos, tako da cijela toplina ide prema gore gdje bi i trebala biti. Nema dimljaka ni cijevi koje bi omogućavale gubljenje topline.


Zamjetne razlike

Zbog topline koja zagrijava zrak i počinje kružiti, ostaje dulje u prostoriji. Topli zrak se diže, tako da je prema stropu toplije nego u podu. Posljedica: hladne noge, topla glava. Radijatorsko grijanje direktno, brzo i ravnomjerno zagrijava prostoriju. Podno grijanje polagano u svakom dijelu poda isijava toplinu, te stvara ugodnu ambijentalnu temperaturu. U ovom slučaju su tople noge, a hladna glava.


Podno grijanje čarobnjak

Početak
Konfiguriraj
  • MRC termostat

    MRC termostat MRC termostat

    MAGNUM Remote Control digitalni termostat s naprednim funkcijama (WiFi) proizveden za električno podno grijanje!