Topao pod u svim situacijama

Učinkovitost i udobnost na svakoj razini.


Kod podnog grijanja toplina se ravnomjernije širi unutar prostorija i brže se osjeti njen učinak. Standardno konvekcijsko grijanje zagrijava samo zrak. Topli zrak ima svojstvo da se diže tako da je temperatura na stropu znatno viša nego blizu poda. Učinak: hladne noge, a topla glava. 

Niža temperatura

Podno grijanje pruža veliki comfort i na nižim temperaturama. Postavljanjem nižem temperature sustava (do max. 28 C), toplina se zadržava u podnoj masi. Podno grijanje je najefikasnije kada je konstantno upaljeno jer tada treba puno manje vremena da se pod dogrije. Na taj način se štedi potrošnja.

Izolacija je ključna

Sustav koji dobro funkcionira dosta ovisi o izolaciji vaše kuće.  Primjenom dobre izolacije ograničavate gubitak topline; tada pod duže zadržava toplinu. Najvažnije od svega je da svaki sustav pa tako i podno grijanje radi učinkovitije sa boljom izolacijom. 

“Dobra izolacija je ključ  efikasnog podnog grijanja.”

Prijelaz na nove energije

Ubrzano se udaljavamo od plina i s fosilnih goriva prelazimo na obnovljive izvore energije. Inovacija u ovom procesu napreduju brzo, ali mi smo tek počeli. Bilo da se radi o renoviranju stare kuće ili novogradnji, naši sustavi su već pripremljeni za budućnost kako bi pružili maksimalnu udobnost za vaš dom. 

Održiv dom

U mnogim situacijama moguće je ugraditi podno grijanje kao jedini izvor topline. Ako izolacija  kuće nije dovoljno dobra, na primjer u starijim kućama,može se postaviti dodatna izolacija koja će spriječiti gubitak topline.

Podno grijanje za svaku situaciju

Odabir adekvatnog podnog grijanja za svaku situaciju je jednostavan. Način ugradnje  se  dijeli u 3 kategorije: novogradnja, renoviranje ili suha gradnja.

Za novogradnju podno grijanje se ugrađuje u estrih. To omogućuje zagrijavanje veće mase, a toplinski učinak je optimalan. Za renoviranje je važno da se sustavi mogu primijeniti bez velikih zahvata. Zbog minimalne visine ugrađuju se na postojeći pod, a mogu čak i u zid.Za drvene podne obloge (suha gradnja) imamo posebno dizajnirana podna grijanja.

Preuzmite za pomoć pri odluci za određivanje potrebnog grijanja za Vaše potrebe.

Renovacija

MAGNUM Mat

MAGNUM Mat je  mrežica za podno grijanje. Sustav je projektiran tako da omogući postavljanje podnog grijanja preko postojećeg poda s pločicama ili na već postavljeni estrih. 

MAGNUM SlimFit

S visinom ugradnje od 12 mm, MAGNUM Slimfit je jedan od najnižih sustava te vrste. Može se koristiti i za zidno i za podno grijanje. Proizvod je idealen za renovacijske projekte.

Novogradnja

MAGNUM Cable

Posebno razvijen za ugradnju u estrih. Razmak između kabela određuje snagu po m2. Odaberite veću snagu (brža reakcija, više temperature) ili manju snagu (konstantne ili niže temperature).

MAGNUM Tube

Ova 5-slojna cijev za podno grijanje proizvodi se u našoj tvornici. Cijev se može postavljati na različite načine i ima vijek trajanja od najmanje 50 godina. MAGNUM Tube cijev za podno grijanje izrađena je od PE-RT tipa I.

Tacker System

Kod ove vrste ugradnje podnog grijanja cijevi se pričvršćuju na izolacijske ploče debljine 20 ili 30 mm pomoću tzv. taker-spojnica. Ovaj sustav je idealan ako želite postaviti podno grijanje i podnu izolaciju na velikom prostoru.

 Castellated Plates 

Raster ploče su posebno dizajnirane da pojednostave pripremu poda za ugradnju grijaćih cijevi, što skraćuje vrijeme ugradnje. Raster ploče omogućuju pričvršćivanje cijevi za podno grijanje na brz i jednostavan način.

Suha gradnja

MAGNUM Foil

MAGNUM Foil grijaća folija može se postaviti direktno ispod drvenih podloga, parketa ili laminata. Radom ovog tankog grijaćeg sustava (od samo 0.3 mm!) upravljamo preko digitalnog termostata sa podni senzorom.

MAGNUM HeatBoard E

Električni sustav od 12 mm koji se može koristiti direktno ispod drva, parketa ili laminata. Ploče mogu se povezuju u cjelinu poput dijelova slagalice, nakon čega se HeatBoard kabel postavlja u kanale.

MAGNUM HeatBoard W


Sustav vodenog podnog grijanja debljine 18 mm MAGNUM HeatBoard W izravno se primjenjuje ispod drvenih, parketnih ili laminatnih podova. Prikladan je samo za suhe prostorije i idealan je za renoviranje.